Szabó Lajos Rendelésre  Gyártó: Inform Kiadó »

Gödöllői-dombság természeti- és gazdaságföldrajzi viszonyai, kultúrtörténete

A Szent István Egyetem oktatóinak és kutatóinak egy kis csoportja évek óta hiányt jelentő kiadványt állított össze: Gödöllői-dombság természeti- és gazdaságföldrajzi viszonyai, kultúrtörténete címmel. A könyv hasznos oktatási intézmények, könyvtárak, kutatók és…
2 960 Ft [7.76EUR]
Hűségpont: 29 pont
A Szent István Egyetem oktatóinak és kutatóinak egy kis csoportja évek óta hiányt jelentő kiadványt állított össze: Gödöllői-dombság természeti- és gazdaságföldrajzi viszonyai, kultúrtörténete címmel. 
A könyv hasznos oktatási intézmények, könyvtárak, kutatók és érdeklődők számára egyaránt. 
A kiadvány egyszerre tényfeltáró és problémamegoldó. Foglalkozik a talajjal, mint termőréteggel, az ember vagy az időjárás okozta károkkal (eróziói) egyaránt, majd megoldásokat keres ezek kivédésére, lehetőség szerinti csökkentésére. 
Fontos része az időjárással foglalkozó rész, mely részben foglalkozik a 100 éves múltra visszatekinthető térségi adatokkal, részben mint a jelenlegi szolgálati rendszer előnyeivel és hibáival. 
Nem kis része a kiadványnak a flórával és a faunával foglalkozó rész, hiszen a tájegységben számos fokozottan védett faj található. 
Olyan unikumokkal is foglalkoznak a szerzők, melyek akár világörökségi védelmet is élvezhetnének, ilyen pl. a Csörsz-árka, annak építési körülményei, célja, a tájra gyakorolt hatása. 
Az ember és a táj egységes szemlélete alapján ismertetik a  dombság településeinek műemlékeit, szobrait, emlékműveit, e táj híres szülöttjeit. 
Mindezt áthatja az a szemlélet, hogy szűkebb hazánk ismeretét, sőt szeretetét már korán át kell plántálni kis és nagy gyermekek tudásanyagába. 
Nem véletlen, hogy szinte mindegyik fejezet valamiképpen csatlakozik a turizmus fejlesztése témakörhöz, hiszen a szerzők hatalmas anyagi és szellemi tőke ebbéli beáramlásának lehetőségében hisznek. 
Összegezve: a szerzők, remélik, hogy a kedves Olvasó részletesen megismeri hazánk ezen szép kis szegletét.

Szállítás

Barion
PayPal
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata-Bankkártyás fizetés


Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A rendelését egy választott csomagautomatából veheti át. A szállítási költség 1150 Ft. Ha utánvéttel szeretne fizetni, akkor válasszon utánvétes lehetőséget.

Szállítási díj: 1 150 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal

Foxpost futár-Bankkártyás fizetés


Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A csomagot a Foxpost futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. A szállítási költség 2590 Ft.

Szállítási díj: 2 590 Ft
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata-Utánvét


A rendelését egy választott csomagautomatából veheti át. Fizetés bankkártyával a csomag átvételekor. Az utánvétes szállítás díja 1490 Ft.

Szállítási díj: 1 490 Ft Ingyenes 25 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal
Csomagküldő csomagpont

Packeta átadópontra-Bankkártyás fizetés


Megrendelését egy kiválasztott átadóponton veheti át nyitvatartási időben. Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A szállítás költsége 1490 Ft. Utánvétes fizetésre nincs lehetőség. A bankkártyás fizetés elmaradása esetén a rendelést nem teljesítjük. Ha utánvéttel szeretne fizetni, úgy válasszon másik szállítási módot.

Szállítási díj: 1 490 Ft
Barion
PayPal

Packeta házhozszállítás-Bankkártyás fizetés


A csomagot a Packeta futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. Díja 2790 Ft. Utánvétes fizetésre nincs lehetőség. A bankkártyás fizetés elmaradása esetén a rendelést nem teljesítjük.

Szállítási díj: 2 790 Ft
PayPal

Packeta - SK (Szlovákia)


A csomagot a Packeta futárszolgálat szállítja Szlovákiába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 4 200 Ft
PayPal

Packeta - RO (Románia)


A csomagot a Packeta futárszolgálat szállítja Romániába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 4 200 Ft

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Mások az alábbi termékeket vásárolták mellé...

Hasonló termékek