Zöldségnövények hiánybetegségei

Az élő növényi szervezetet számtalan olyan hatás éri, amely kisebb-nagyobb mértékben szabályozza, módosítja, illetve meghatározza a növény növekedését és fejlődését. Nehezebb olyan környezeti tényezőt találni, amely egy adott életfolyamatra nem hat, mint olyat, amely azt…
4 900 Ft [13.26EUR]
Hűségpont: 49 pont

Az élő növényi szervezetet számtalan olyan hatás éri, amely kisebb-nagyobb mértékben szabályozza, módosítja, illetve meghatározza a növény növekedését és fejlődését. Nehezebb olyan környezeti tényezőt találni, amely egy adott életfolyamatra nem hat, mint olyat, amely azt valamilyen formában elősegíti vagy gátolja. Különösen így van ez a zöldséghajtatásban, ahol a környezetet az ember teremti meg, és ahol az életfolyamatokba jól-rosszul gyakran beavatkozik. A növekedési és a fejlődési folyamatok elválaszthatatlanok a tápanyagfelvételtől, azzal közvetve vagy közvetlenül kapcsolatban vannak, ezért minden olyan tényező, amely azokra hatással van, a tápanyagfelvétel folyamatára is kihat. Ezek a hatások mértéküket tekintve igen eltérőek, és a legkülönfélébb formában befolyásolják a tápanyagok felvételét.

A talajok tápanyagszintjének kialakítása folyamán számos esetben arány-eltolódások, a zöldségtermesztésben korábban nem ismert és tapasztalt kémiai, fizikai hatások, kölcsönhatások, ionantagonizmusok jelentkeztek.

Azok a korábbi feltételezések, amelyek szerint a talajvizsgálatok és a műtrágyák széleskörű elterjedésével a tápanyaghiányból és túladagolásból adódó fiziológiai rendellenességek, terméskiesések rövid idő alatt megszűnnek, ill. minimálisra csökkennek, helytelennek bizonyultak. Napjainkban, a termesztésben sokkal több fiziológiai betegséggel, fejlődési rendellenességgel, a helytelen növénytáplálási és öntözési okokra, valamint a talajra visszavezethető fejlődési zavar található, mint korábban.

A könyv, amit a kezükben tartanak először a korszerű növénytáplálás néhány fontos elméleti alapját, és ezek összefüggéseit ismerteti 230 oldalon, 307 kép és 50 táblázat segítségével. Majd ezt követően tápelemenként végighalad a tünetcsoportokon, felhívja a hasonlóságokra a figyelmet, amelyeket kitűnő, gyakorlatból ellesett, felvételekkel illusztrál.

Úgy gondolom, hogy a szerzők, aki ilyen téren több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, és jól ismerik a termesztési gyakorlat problémáit, egy olyan albumot állítottak össze a zöldségnövények fiziológiai betegségek tüneteiről, amely nélkülözhetetlen lesz, és nagy segítséget nyújt a zöldségtermesztéssel foglalkozó szakemberek számára.

Terbe István

Szállítás

Barion
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata-Bankkártyás fizetés


Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A rendelését egy választott csomagautomatából veheti át. A szállítási költség 1150 Ft. Ha utánvéttel szeretne fizetni, akkor válassza a Foxpost futár-Utánvét lehetőséget.

Szállítási díj: 1 150 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata-Utánvét


A rendelését egy választott csomagautomatából veheti át. Fizetés bankkártyával a csomag átvételekor. Az utánvétes szállítás díja 1400 Ft.

Szállítási díj: 1 400 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion

Foxpost futár-Bankkártyás fizetés


Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A csomagot a Foxpost futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. A szállítási költség 2150 Ft. Ha utánvéttel szeretne fizetni, akkor válassza a Foxpost futár-Utánvét lehetőséget.

Szállítási díj: 2 150 Ft Ingyenes 25 000 Ft értékű rendelés felett.

Foxpost futár-Utánvét


A csomagot a Foxpost futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. Fizetni a csomag átvételekor kell. A szállítási költség 2400Ft.

Szállítási díj: 2 400 Ft Ingyenes 25 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
Csomagküldő csomagpont

Packeta átadópontra-Bankkártyás fizetés


Megrendelését egy kiválasztott átadóponton veheti át nyitvatartási időben. Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A szállítás költsége 999 Ft. Utánvétes fizetésre nincs lehetőség. A bankkártyás fizetés elmaradása esetén a rendelést nem teljesítjük. Ha utánvéttel szeretne fizetni, úgy válasszon másik szállítási módot.

Szállítási díj: 999 Ft
Barion

Packeta házhozszállítás-Bankkártyás fizetés


A csomagot a Packeta futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. Díja 2790 Ft. Utánvétes fizetésre nincs lehetőség. A bankkártyás fizetés elmaradása esetén a rendelést nem teljesítjük.

Szállítási díj: 2 790 Ft
Barion

Packeta - SK (Szlovákia)


A csomagot a Packeta futárszolgálat szállítja Szlovákiába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 4 050 Ft
Barion

Packeta - RO (Románia)


A csomagot a Packeta futárszolgálat szállítja Romániába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 4 050 Ft

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Mások az alábbi termékeket vásárolták mellé...

Kapcsolódó termékek