Zöldségnövények hiánybetegségei

Újdonság!
Az élő növényi szervezetet számtalan olyan hatás éri, amely kisebb-nagyobb mértékben szabályozza, módosítja, illetve meghatározza a növény növekedését és fejlődését. Nehezebb olyan környezeti tényezőt találni, amely egy adott életfolyamatra nem hat, mint olyat, amely azt…
4 500 Ft [11.23EUR]
Hűségpont: 45 pont

Az élő növényi szervezetet számtalan olyan hatás éri, amely kisebb-nagyobb mértékben szabályozza, módosítja, illetve meghatározza a növény növekedését és fejlődését. Nehezebb olyan környezeti tényezőt találni, amely egy adott életfolyamatra nem hat, mint olyat, amely azt valamilyen formában elősegíti vagy gátolja. Különösen így van ez a zöldséghajtatásban, ahol a környezetet az ember teremti meg, és ahol az életfolyamatokba jól-rosszul gyakran beavatkozik. A növekedési és a fejlődési folyamatok elválaszthatatlanok a tápanyagfelvételtől, azzal közvetve vagy közvetlenül kapcsolatban vannak, ezért minden olyan tényező, amely azokra hatással van, a tápanyagfelvétel folyamatára is kihat. Ezek a hatások mértéküket tekintve igen eltérőek, és a legkülönfélébb formában befolyásolják a tápanyagok felvételét.

A talajok tápanyagszintjének kialakítása folyamán számos esetben arány-eltolódások, a zöldségtermesztésben korábban nem ismert és tapasztalt kémiai, fizikai hatások, kölcsönhatások, ionantagonizmusok jelentkeztek.

Azok a korábbi feltételezések, amelyek szerint a talajvizsgálatok és a műtrágyák széleskörű elterjedésével a tápanyaghiányból és túladagolásból adódó fiziológiai rendellenességek, terméskiesések rövid idő alatt megszűnnek, ill. minimálisra csökkennek, helytelennek bizonyultak. Napjainkban, a termesztésben sokkal több fiziológiai betegséggel, fejlődési rendellenességgel, a helytelen növénytáplálási és öntözési okokra, valamint a talajra visszavezethető fejlődési zavar található, mint korábban.

A könyv, amit a kezükben tartanak először a korszerű növénytáplálás néhány fontos elméleti alapját, és ezek összefüggéseit ismerteti 230 oldalon, 307 kép és 50 táblázat segítségével. Majd ezt követően tápelemenként végighalad a tünetcsoportokon, felhívja a hasonlóságokra a figyelmet, amelyeket kitűnő, gyakorlatból ellesett, felvételekkel illusztrál.

Úgy gondolom, hogy a szerzők, aki ilyen téren több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, és jól ismerik a termesztési gyakorlat problémáit, egy olyan albumot állítottak össze a zöldségnövények fiziológiai betegségek tüneteiről, amely nélkülözhetetlen lesz, és nagy segítséget nyújt a zöldségtermesztéssel foglalkozó szakemberek számára.

Terbe István

Szállítás

Barion
Csomagküldő csomagpont

Packeta átadópontra


Megrendelését egy kiválasztott átadóponton veheti át nyitvatartási időben. Fizethet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen 950 Ft-ért. Ezt választva a rendelés véglegesítése előtt be kell jelölnie a Bankkártyás fizetés Barionnal szöveg előtti jelölőnégyzetet. Utánvét esetén a jelölőnégyzetet üresen kell hagyni. Az utánvét díja plusz 250 Ft.

Szállítási díj: 1 200 Ft Ingyenes 20 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion

Packeta házhozszállítás


A csomagot a Packeta futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. Fizethet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen 1650 Ft-ért. Ezt választva a rendelés véglegesítése előtt be kell jelölnie a Bankkártyás fizetés Barionnal szöveg előtti jelölőnégyzetet. Utánvétes fizetés esetén a jelölőnégyzetet üresen kell hagyni. Az utánvét díja plusz 250 Ft.

Szállítási díj: 1 650 Ft Ingyenes 20 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata


A rendelését egy választott csomagautomatából veheti át. Fizethet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen 950 Ft-ért. Ezt választva a rendelés véglegesítése előtt be kell jelölnie a Bankkártyás fizetés Barionnal szöveg előtti jelölőnégyzetet. Utánvét esetén a jelölőnégyzetet üresen kell hagyni. Az utánvét díja plusz 150 Ft.

Szállítási díj: 950 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion

DPD futár


Fizethet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen 1650 Ft-ért. Ezt választva a rendelés véglegesítése előtt be kell jelölnie a Bankkártyás fizetés Barionnal szöveg előtti jelölőnégyzetet. Utánvétes fizetés esetén a jelölőnégyzetet üresen kell hagyni. Az utánvét díja plusz 250 Ft.

Szállítási díj: 1 650 Ft
Barion

Packeta - SK (Szlovákia)


A csomagot a Packeta futárszolgálat szállítja Szlovákiába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 2 500 Ft
Barion

Packeta - D (Németország)


Szállítási díj: 4 900 Ft
Barion

Packeta - RO (Románia)


A csomagot a Csomagküldő futárszolgálat szállítja Romániába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 2 700 Ft

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Mások az alábbi termékeket vásárolták mellé...

Kapcsolódó termékek