Zöldségnövények hiánybetegségei

Újdonság!
Az élő növényi szervezetet számtalan olyan hatás éri, amely kisebb-nagyobb mértékben szabályozza, módosítja, illetve meghatározza a növény növekedését és fejlődését. Nehezebb olyan környezeti tényezőt találni, amely egy adott életfolyamatra nem hat, mint olyat, amely azt…
4 500 Ft [12.44EUR]
Hűségpont: 45 pont

Az élő növényi szervezetet számtalan olyan hatás éri, amely kisebb-nagyobb mértékben szabályozza, módosítja, illetve meghatározza a növény növekedését és fejlődését. Nehezebb olyan környezeti tényezőt találni, amely egy adott életfolyamatra nem hat, mint olyat, amely azt valamilyen formában elősegíti vagy gátolja. Különösen így van ez a zöldséghajtatásban, ahol a környezetet az ember teremti meg, és ahol az életfolyamatokba jól-rosszul gyakran beavatkozik. A növekedési és a fejlődési folyamatok elválaszthatatlanok a tápanyagfelvételtől, azzal közvetve vagy közvetlenül kapcsolatban vannak, ezért minden olyan tényező, amely azokra hatással van, a tápanyagfelvétel folyamatára is kihat. Ezek a hatások mértéküket tekintve igen eltérőek, és a legkülönfélébb formában befolyásolják a tápanyagok felvételét.

A talajok tápanyagszintjének kialakítása folyamán számos esetben arány-eltolódások, a zöldségtermesztésben korábban nem ismert és tapasztalt kémiai, fizikai hatások, kölcsönhatások, ionantagonizmusok jelentkeztek.

Azok a korábbi feltételezések, amelyek szerint a talajvizsgálatok és a műtrágyák széleskörű elterjedésével a tápanyaghiányból és túladagolásból adódó fiziológiai rendellenességek, terméskiesések rövid idő alatt megszűnnek, ill. minimálisra csökkennek, helytelennek bizonyultak. Napjainkban, a termesztésben sokkal több fiziológiai betegséggel, fejlődési rendellenességgel, a helytelen növénytáplálási és öntözési okokra, valamint a talajra visszavezethető fejlődési zavar található, mint korábban.

A könyv, amit a kezükben tartanak először a korszerű növénytáplálás néhány fontos elméleti alapját, és ezek összefüggéseit ismerteti 230 oldalon, 307 kép és 50 táblázat segítségével. Majd ezt követően tápelemenként végighalad a tünetcsoportokon, felhívja a hasonlóságokra a figyelmet, amelyeket kitűnő, gyakorlatból ellesett, felvételekkel illusztrál.

Úgy gondolom, hogy a szerzők, aki ilyen téren több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, és jól ismerik a termesztési gyakorlat problémáit, egy olyan albumot állítottak össze a zöldségnövények fiziológiai betegségek tüneteiről, amely nélkülözhetetlen lesz, és nagy segítséget nyújt a zöldségtermesztéssel foglalkozó szakemberek számára.

Terbe István

Szállítás

Barion
PayPal
Csomagküldő csomagpont

Csomagküldő átadópontra


Megrendelését egy kiválasztott átadóponton veheti át nyitvatartási időben. Fizetni lehet a rendelés lezárásakor bankkártyával, illetve átvételkor készpénzzel vagy bankkártyával.

Szállítási díj: 1 100 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal

DPD futár-bankkártya


Fizetés bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. Ennél a szállítási módnál nincs mód utánvétes fizetésre. Amennyiben az átvételkor szeretne fizetni, úgy válassza a DPD futár-utánvét lehetőséget. A csomagot a DPD futárszolgálat szállítja házhoz legkésőbb a feladást követő második munkanapon.

Szállítási díj: 1 150 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

DPD futár-utánvét


A csomagot a DPD futárszolgálat szállítja házhoz garantáltan a feladást követően két munkanapon belül. Fizetés a küldemény átvételekor készpénzben.

Szállítási díj: 1 350 Ft Ingyenes 20 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata


Ennél az átvételi módnál csak bankkártyával lehet fizetni a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. Díja 990 Ft. Az automatánál átvételkor történő bankkártyás fizetés díja 1290 Ft. Miután a Foxpost futár átvette a csomagot, a megrendelő a következő munkanapon már át is veheti azt a választott célautomatából. Ha a csomag megérkezett az átvételi pontra, SMS-ben értesítjük a címzettet.

Szállítási díj: 990 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal

Foxpost futár-bankkártya


Ennél az átvételi módnál csak bankkártyával lehet fizetni a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A csomagot a Foxpost futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. Házhozszállítás esetén a futártól személyesen a címzett, családtag, meghatalmazott veheti át a küldeményt. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról.

Szállítási díj: 1 590 Ft
Barion
PostaPont

Postapont/csomagautomata


A küldeményt postán, MOL töltőállomáson, Coop üzletekben, illetve csomagautomatákban lehet személyesen átvenni.

Szállítási díj: 1 650 Ft
Barion
PayPal

Csomagküldő Szlovákiába


A csomagot a Csomagküldő futárszolgálat szállítja Szlovákiába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 2 190 Ft
Barion
PayPal

Csomagküldő Németországba


Szállítási díj: 3 000 Ft
Barion
PayPal

Csomagküldő - Romániába


A csomagot a Csomagküldő futárszolgálat szállítja Romániába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 2 250 Ft

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Mások az alábbi termékeket vásárolták mellé...

Kapcsolódó termékek