Gazdaságos zöldségtermesztés, problémafelvetések, megoldások

Akciós!
Az akció időtartama: 2020-05-18 - 2020-05-25.
A könyv szerzőinek célja, hogy hazai és nemzetközi példák a lapján, felkutassák és bemutassák a korszerű és gazdaságos mezőgazdasági tevékenység lehetőségeit, a jövedelmező zöldségtermesztés feltételeit és követelményeit. Ezen körülményeket figyelembe véve, néhány…
5 700 Ft 3 420 Ft [9.76EUR]
Hűségpont: 34 pont

A könyv szerzőinek célja, hogy hazai és nemzetközi példák a lapján, felkutassák és bemutassák a korszerű és gazdaságos mezőgazdasági tevékenység lehetőségeit, a jövedelmező zöldségtermesztés feltételeit és követelményeit. Ezen körülményeket figyelembe véve, néhány fontosabb zöldségfaj termeléséhez konkrét technológiát is kidolgoztak, sikeres hasznosításuk reményében.

Terjedelem: 400 oldal

Idézet a könyvből:


A kertészet a mezőgazdaság egyik fő ágazata, amely magába foglalja a zöldség-, a gyümölcs-, a szőlő-, a dísznövény- és a gyógynövény-termesztési ágazatokat,
valamint a hozzájuk tartozó szaporítóanyag-termesztést és más kapcsolódó (pl.
tároló-, feldolgozó-, értékesítő-) tevékenységeket. Ezeket együttesen kertgazdaságnak
is nevezik.
A magyar mezőgazdaságban a kertészeti tevékenységnek nagy múltja van. A
kertészeti termesztés alapvető feladata a belföldi szükséglet kielégítése, az exportlehetőségek kiaknázása és bővítése, a hatékony munkaerő-foglalkoztatás és jövedelemtermelés. Jelentősége ezen tényezők érvényesülésén keresztül mérhető le.
A kertészeti főágazat jelentősége az ország gazdasági életében a területi arányát lényegesen meghaladja és ez az EU-s csatlakozásunk után még növekedett is.
A kertészeti termesztésen belül a zöldségágazat súlya a legnagyobb, de jelentős a
több éves élettartamú gyümölcs- és szőlőültetvényeken folytatott kertészeti termeszt
és is.
A kertészeti ágazatok termesztését a következők jellemezték az elmúlt időszakban:
 Szélsőségesen ingadozó hozamok (rekordok, visszaesések), amelyek hatására a piaci árak alakulása elszakadt a termelési költségektől.
 A kertészeti termesztéssel egyre inkább a kisüzemek foglalkoznak. 1980-ban az összes termés fele származott a kisgazdaságokból, napjainkban
mintegy 80%-a. Különösen a szőlő- és a zöldségtermesztésben magas a
kistermelés aránya. A vállalati termesztés néhány, a termelési szerkezetbe
illeszthető, gépesített, kevésbé munkaigényes zöldségfélére korlátozódik.
 A privatizáció által kibővült családi földtulajdon mellett a részesművelés, a
haszonbérlet, az integráció tág lehetőséget nyújt a kisüzem, a nagyüzem és
a feldolgozóipar közötti termelési kapcsolatok fejlesztésére.

Szállítás

Barion
PayPal

DPD futár-bankkártya


Legolcsóbb! Fizetés bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A csomagot a DPD futárszolgálat szállítja házhoz legkésőbb a feladást követő második munkanapon.

Szállítási díj: 990 Ft Ingyenes 10 000 Ft értékű rendelés felett.

DPD futár-utánvét


A csomagot a DPD futárszolgálat szállítja házhoz garantáltan a feladást követően két munkanapon belül. Fizetés a küldemény átvételekor készpénzben.

Szállítási díj: 1 190 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata


Ennél az átvételi módnál csak bankkártyával lehet fizetni a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen, vagy átvételkor az automatánál. Miután a Foxpost futár átvette a csomagot, a megrendelő a következő munkanapon már át is veheti azt a választott célautomatából. Ha a csomag megérkezett az átvételi pontra, SMS-ben értesítjük a címzettet. Az üzenetben elküldött egyedi, csak általa ismert kóddal nyithatja ki az automata megfelelő ajtaját.

Szállítási díj: 990 Ft Ingyenes 10 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal
PostaPont

Postaponton-bankkártya


Fizetés bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A küldeményt postán, MOL töltőállomáson, illetve Coop üzletekben lehet személyesen átvenni.

Szállítási díj: 1 250 Ft Ingyenes 20 000 Ft értékű rendelés felett.
PostaPont

Postaponton-utánvét


A küldeményt postahivatalban, MOL töltőállomáson, illetve Coop üzletekben lehet személyesen átvenni. Fizetés a csomag átvételekor készpénzzel, vagy bankkártyával.

Szállítási díj: 1 450 Ft Ingyenes 20 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal
PostaPont

Posta csomagautomata


Ennél az átvételi módnál csak bankkártyával lehet fizetni a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A csomagok személyes átvételére a csomag feladását követő második munkanaptól van lehetőség a választott csomagautomatánál.

Szállítási díj: 1 250 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.

MPL futár-utánvét


A csomagot az MPL futárszolgálat szállítja házhoz garantáltan a feladást követően két munkanapon belül. Fizetés a küldemény átvételekor készpénzben. Csomagponti illetve csomagautomatából történő átvétellel akár több száz forintot takaríthat meg.

Szállítási díj: 1 750 Ft Ingyenes 20 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal

MPL futár-bankkártya


Fizetés bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A csomagot az MPL futárszolgálat szállítja házhoz. Csomagponti illetve csomagautomatából történő átvétellel akár több száz forintot takaríthat meg.

Szállítási díj: 1 499 Ft Ingyenes 20 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal

Személyes átvétel


Szentendrén előzetes időpont egyeztetéssel. Fizetés készpénzzel az átvételkor, vagy bankkártyával titkosított Barion banki felületen, a megrendelés lezárásakor.

Barion
PayPal

Határon túlra postai szállítással


Szállítási díj: Rendelés értékétől függ
Barion
PayPal
PostaPont

Határon túlra magyarországi átvétellel


Ebben az esetben a határon túlról érkezett rendelést egy határközeli magyarországi postaponton lehet átvenni. Fizetés átvételkor készpénzben vagy a rendelés leadásakor bankkártyával.

Szállítási díj: 1 450 Ft

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Mások az alábbi termékeket vásárolták mellé...

Hasonló termékek