Hulladékok a mezőgazdaságban, az erdészetben, a gyümölcsösben és a szőlészetben

A könyv felhívja a figyelmet arra, hogy a termesztési folyamatokban keletkező hulladék hasznosítása nem csak gazdasági érdek, de fontos a környezeti értékek megőrzése céljából is. Komposztálással és biomasszával kapcsolatos ismeretek tartalmaz a könyv. Idézet a könyből:…
1 400 Ft [3.67EUR]
Hűségpont: 14 pont

A könyv felhívja a figyelmet arra, hogy a termesztési folyamatokban keletkező hulladék hasznosítása nem csak gazdasági érdek, de fontos a környezeti értékek megőrzése céljából is. Komposztálással és biomasszával kapcsolatos ismeretek tartalmaz a könyv.

Idézet a könyből:

A hígtrágya komposztálás csak a fázisbontásos módszerek alkalmazásakor jön számításba.
A hígtrágya szilárd és híg részeit rendszerint azért választják szét, hogy a szilárd részek elkülönítése révén a híg fázist kedvezőbb hidraulikai viszonyok között, üzembiztosabban tárolhassák, szállíthassák és öntözhessék ki. A szétválasztás önmagában nem elégséges kezelés, csak közbenső munkafolyamat, a szétválasztott részek elhelyezéséről és hasznosításáról ezután még gondoskodni kell.
A hígtrágya fázisainak szétválasztása két fő csoportra osztható:
• gépi mechanizmusok nélkül működő és
• gépi berendezésekkel működő módszerek.
A keletkező szilárd fázis szárazanyag-tartalma a szeparátor hatékonyságától függően 20—45%, de általában meghaladja a 30%-ot. Ez az összetétel, valamint a magas tápanyagtartalom igen kedvező kiindulási alap a komposztálással való további hasznosításhoz. A megfelelő struktúraanyag hozzáadásával és elkeverésével (mezőgazdasági és egyéb zöldhulladékok) készült trágyakomposztok igen értékes tápanyagforrást jelentenek a növénytermesztés számára.
Fázisbontással tehát hatékonyan csökkenthető a hígtrágya veszélyessége a környezetre, a szétválasztott frakciók külön-külön kezelhetőbbek, és további felhasználásuk is
környezetkímélőbb és gazdaságosabb.
A hígtrágya komposztáláskor figyelembe kell venni, hogy az a tárolás miatt rothadáson megy keresztül. Egyik lehetőség a kezelésére a prizmákban való komposztálás, mert így
a tárolása nem okoz problémát és elhelyezése is könnyebbé válik.

Szállítás

Barion
PayPal
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata-Bankkártyás fizetés


Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A rendelését egy választott csomagautomatából veheti át. A szállítási költség 1150 Ft. Ha utánvéttel szeretne fizetni, akkor válasszon utánvétes lehetőséget.

Szállítási díj: 1 150 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal

Foxpost futár-Bankkártyás fizetés


Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A csomagot a Foxpost futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. A szállítási költség 2590 Ft.

Szállítási díj: 2 590 Ft
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata-Utánvét


A rendelését egy választott csomagautomatából veheti át. Fizetés bankkártyával a csomag átvételekor. Az utánvétes szállítás díja 1490 Ft.

Szállítási díj: 1 490 Ft Ingyenes 25 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal
Csomagküldő csomagpont

Packeta átadópontra-Bankkártyás fizetés


Megrendelését egy kiválasztott átadóponton veheti át nyitvatartási időben. Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A szállítás költsége 1490 Ft. Utánvétes fizetésre nincs lehetőség. A bankkártyás fizetés elmaradása esetén a rendelést nem teljesítjük. Ha utánvéttel szeretne fizetni, úgy válasszon másik szállítási módot.

Szállítási díj: 1 490 Ft
Barion
PayPal

Packeta házhozszállítás-Bankkártyás fizetés


A csomagot a Packeta futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. Díja 2790 Ft. Utánvétes fizetésre nincs lehetőség. A bankkártyás fizetés elmaradása esetén a rendelést nem teljesítjük.

Szállítási díj: 2 790 Ft
PayPal

Packeta - SK (Szlovákia)


A csomagot a Packeta futárszolgálat szállítja Szlovákiába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 4 200 Ft
PayPal

Packeta - RO (Románia)


A csomagot a Packeta futárszolgálat szállítja Romániába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 4 200 Ft

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Mások az alábbi termékeket vásárolták mellé...

Hasonló termékek