Husti István Rendelésre Súly: 0.45 kg  Gyártó: Szaktudás Kiadó Ház »

A mezőgazdasági műszaki fejlesztés gazdasági vonásai

Leírás: A mezôgazdaságban a mûszaki fejlesztés évezredes múltra tekint vissza és örökzöld feladatnak tekinthetô. Amióta az ember egy kis „tudatosságot” vitt a mezôgazdálkodásba, egyre kiterjedtebben használja mindazt, amit ma a komplex mûszaki fejlesztés elemi között tartunk…
5 800 Ft [15.21EUR]
Hűségpont: 58 pont
Leírás: A mezôgazdaságban a mûszaki fejlesztés évezredes múltra tekint vissza és örökzöld feladatnak tekinthetô. Amióta az ember egy kis „tudatosságot” vitt a mezôgazdálkodásba, egyre kiterjedtebben használja mindazt, amit ma a komplex mûszaki fejlesztés elemi között tartunk számon. Az idôk során a mezôgazdálkodás cél-, eszköz- és feltételrendszere sokat változott. A tudomány és a gazdálkodási gyakorlat fejlôdése a növénytermelésben új fajták és technológiai megoldások sokaságát eredményezte. Az állattartásban a nomád gazdálkodásról fokozatosan áttértek a háziasított tartásra és ezen a területen sem múlt el nyomtalanul a tudomány és a technika fejlôdése. A mai értelemben vett mezôgazdasági termelést a mûszaki fejlesztésben integrálódó biológiai, kémiai és technikai tényezôk segítik az ökológiai adottságok és a humán tényezôk egyidejû figyelembevétele mellett. Fontos, hogy az említett tényezôk a gyakorlati megvalósítás során megfelelô harmóniában legyenek egymással, ellenkezô esetben egy sajátos „minimumtörvény” következtében a legalacsonyabb szinten jelen lévô komponens fogja meghatározni a fejlesztés végsô eredményét. Ezért fontos a komplexitás érvényesítése a mezôgazdálkodást szolgáló mûszaki fejlesztésben. Husti István munkáját azoknak ajánlom, akik komolyan érdeklôdnek a mezôgazdasági mûszaki fejlesztés kérdései iránt. Kiemelendônek tartom, hogy a könyv a mûszaki fejlesztés gazdasági vonásaira helyezi a hangsúlyt. Ezzel a felhasználók, a mezôgazdasági termelésben érdekeltek járhatnak jól, hiszen a gyártók, forgalmazók részérôl meglehetôsen sok technokrata megközelítéssel találkozunk, amikor egyre bôvülô kínálatukat reklámozzák. A gazdálkodó számára megfelelô megoldás kiválasztásához célszerû a mûszaki-technológiai jellemzôk mellett a gazdasági szempontok figyelembevétele is. Így nagyobb biztonsággal hozhatók olyan fejlesztési döntések, amelyeket késôbb nem kell megbánni, mert „többet nyerhetünk a réven, mint amennyit veszítünk a vámon”.

Szállítás

Barion
PayPal
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata-Bankkártyás fizetés


Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A rendelését egy választott csomagautomatából veheti át. A szállítási költség 1150 Ft. Ha utánvéttel szeretne fizetni, akkor válasszon utánvétes lehetőséget.

Szállítási díj: 1 150 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal

Foxpost futár-Bankkártyás fizetés


Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A csomagot a Foxpost futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. A szállítási költség 2590 Ft.

Szállítási díj: 2 590 Ft
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata-Utánvét


A rendelését egy választott csomagautomatából veheti át. Fizetés bankkártyával a csomag átvételekor. Az utánvétes szállítás díja 1490 Ft.

Szállítási díj: 1 490 Ft Ingyenes 25 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal
Csomagküldő csomagpont

Packeta átadópontra-Bankkártyás fizetés


Megrendelését egy kiválasztott átadóponton veheti át nyitvatartási időben. Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A szállítás költsége 1490 Ft. Utánvétes fizetésre nincs lehetőség. A bankkártyás fizetés elmaradása esetén a rendelést nem teljesítjük. Ha utánvéttel szeretne fizetni, úgy válasszon másik szállítási módot.

Szállítási díj: 1 490 Ft
Barion
PayPal

Packeta házhozszállítás-Bankkártyás fizetés


A csomagot a Packeta futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. Díja 2790 Ft. Utánvétes fizetésre nincs lehetőség. A bankkártyás fizetés elmaradása esetén a rendelést nem teljesítjük.

Szállítási díj: 2 790 Ft
PayPal

Packeta - SK (Szlovákia)


A csomagot a Packeta futárszolgálat szállítja Szlovákiába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 4 200 Ft
PayPal

Packeta - RO (Románia)


A csomagot a Packeta futárszolgálat szállítja Romániába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 4 200 Ft

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Mások az alábbi termékeket vásárolták mellé...

Hasonló termékek