Dr. Pollhamer Ernőn Rendelésre  Gyártó: Szaktudás Kiadó Ház »

Táplálkozzunk egészségesebben gabona alapú termékekkel!

A gabona alapú élelmiszerek fogyasztása nagyon nagy arányt képvisel élelmezésünkben. A szerző több évtizedes kutatómunkájának eredményeit ismerteti, mi befolyásolja a nagy biológiai értékű búzatermesztést, és olvashatunk a sütőipari termékek, tészták gyártásáról is.
1 800 Ft [4.68EUR]
Hűségpont: 18 pont

A gabona alapú élelmiszerek fogyasztása nagyon nagy arányt képvisel élelmezésünkben. A szerző több évtizedes kutatómunkájának eredményeit ismerteti, mi befolyásolja a nagy biológiai értékű búzatermesztést, és olvashatunk a sütőipari termékek, tészták gyártásáról is.

Részlet a könyvből:

Mindazon növények, amelyek a szervezetre káros anyagokat nem tartalmaznak, alkalmasak lehetnek biotermékek előállítására.
A termékek értékét beltartalmi vizsgálatokkal állapíthatjuk meg, a termékcsoportra vonatkozó, higiéniai előírások betartásával.
Az elmúlt években, a külföldi példák alapján elindult az útkeresés az egészségesebb táplálkozás elősegítésére. A kutatás többirányú volt és ennek megfelelően különböző Új termékek születtek.
Ilyen Új termékként jelentek meg a hazai kereskedelemben a müzlifélék. Mint mindennek, a müzlinek is megvan a sajátos története. Körülbelül 10 000 évvel ezelőtt, amikor az ember elkezdte a gabona termesztését, fő tápláléka a gabona volt. A különféle gabonaféléket porrá törve, vízzel és tejjel keverve, „kásaként” fogyasztották. Ez a teljes magot magában foglaló kása kétségkívül a mai müzli őse volt. Hasonlóképpen alakult a középkor paraszti táplálkozása is. A hegylakók, gazdák és havasi pásztorok számára manapság is ez a reggeli. A gabonát kiegészítették saját termésű gyümölcsökkel is. Ünnepnap kölesből, vajból és mézből készült kását tálalt a gazdaasszony. A müzli tehát ősrégi étel, ami csak a hegyvidéken, a völgyekben maradt meg eredeti alakjában. Maga a müzli szó sem új. A német parasztok kásáikat Mus’ „Müz’ vagy „Mües néven nevezték, melyet a svájci szóhasználat szerint később „Müeslinek” neveztek cl.

Szállítás

Barion
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata-Bankkártyás fizetés


A rendelését egy választott csomagautomatából veheti át. Fizethet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen 1149 Ft-ért.

Szállítási díj: 1 149 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata-Utánvét


A rendelését egy választott csomagautomatából veheti át. Fizetés bankkártyával a csomag átvételekor. Az utánvétes szállítás díja 1399 Ft.

Szállítási díj: 1 400 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion

Foxpost futár-Bankkártyás fizetés


A csomagot a Foxpost futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. Fizetni bankkártyával lehet a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A szállítási költség 1899 Ft. Ha utánvéttel szeretne fizetni, akkor válassza a Foxpost futár-Utánvét lehetőséget.

Szállítási díj: 1 899 Ft Ingyenes 25 000 Ft értékű rendelés felett.

Foxpost futár-Utánvét


A csomagot a Foxpost futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. Fizetni a csomag átvételekor kell. A szállítási költség 2300Ft.

Szállítási díj: 2 300 Ft Ingyenes 25 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal

Packeta - SK (Szlovákia)


A csomagot a Packeta futárszolgálat szállítja Szlovákiába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 4 500 Ft
Barion
PayPal

Packeta - RO (Románia)


A csomagot a Csomagküldő futárszolgálat szállítja Romániába. A csomagfeladás időpontjáról értesítést küldünk, a küldemény útjáról és a kézbesítésről a futárszolgálat tájékoztat. Érkezés általában a csomag feladását követő 1-3 munkanap alatt.

Szállítási díj: 4 500 Ft

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Mások az alábbi termékeket vásárolták mellé...

Hasonló termékek