Az erdei lombos fák magjai a begyűjtéstől a vetésig

Terjedelem:291 oldal Kiadó:Mezőgazda Kiadó ISBN:9789632864563 Fordító:dr. Zsombor Ferenc és dr. Barna Tamás Kötés:fűzve Kiadás éve:2008 Méret:170x240 mm Képek, ábrák:109 ábrával, 12 oldal színes melléklettel Ennek a könyvnek…
24 990 Ft [63.51EUR]
Hűségpont: 249 pont
Készlethiány!
Terjedelem:291 oldal
Kiadó:Mezőgazda Kiadó
ISBN:9789632864563
Fordító:dr. Zsombor Ferenc és dr. Barna Tamás
Kötés:fűzve
Kiadás éve:2008
Méret:170x240 mm
Képek, ábrák:109 ábrával, 12 oldal színes melléklettel

Ennek a könyvnek az volt a célja, hogy segítséget nyújtson a szakembereknek abban, hogy hatékonyan tudják kezelni az erdei lombos fák magjait.
A szerzők mindegyike szorosan kötődik a magkezelést, a magvak és a termések begyűjtését, valamint a csemetekerti vetést magába foglaló ágazathoz.
Régóta hangsúlyozzák mindegyik tevékenység fontosságát annak érdekében, hogy fejlődjön az erdészeti csemeteterelés.
Kiindulva a két laboratórium (Kórnik és Nancy) nagy tapasztalataiból, az eredményeket szemléltető számos ábrával és grafikonnal – beleértve a leggyakoribb, de nehezen kezelhető fafajokat is, mint a bükk, a tölgyek és a madárcseresznye – a könyv bemutatja, hogy ma már lehetséges a magvak több éven át tartó tárolása, akár úgy is, hogy előzetesen megszüntettük a magvak átfekvését.
A könyv stílusa olvasmányos, tudományos megállapításait a gyakorlatban is kipróbálták, ezért jó szívvel ajánljuk diákoknak, oktatóknak, faiskolásoknak, de az erdei fák magjaival szívesen foglalkozó amatőröknek is.

BoŁeslaw SUSZKA a Lengyel Tudományos Akadémia tagja, aki kutatói tevékenységét teljes egészében a famagvaknak szentelte a Kórniki Dendrológiai Intézetben.
Az erdei lombos fák szakértője, akit ezenkívül a cserjemagvak is érdekelnek.

Claudien MULLER kutató mérnök, nyugalomba vonulásáig az INRA nancy-champenou-i magkutató laboratóriumának vezetője.
A tölgy- és a bükkmakkal, a madárcseresznye és a kőris magjával végzett kutatásai tették lehetővé az új magkezelési eljárások gyakorlati alkalmazását. A Magkutató Csoport vezetője, amely a „Nemesített erdei fajták” elnevezésű, a kutatókat és a gyakorlati szakembereket tömörítő Tudomány Munkacsoport keretei között működik.

Marc BONNET-MASIMBERT mezőgazdász, nyugalomba vonulásáig az INRA Orléans-i Kutatóállomásának kutatási igazgatója.
Az erdei fajok ivaros szaporodásának kutatásával, azon belül pedig a virágzás, a pollentechnológia és a magvak problémáival foglalkozott.

Szállítás

Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata-Revolut utalás


Ezt a szállítási módot csak az válassza, akinek van Revolut számlája. A rendelés összegét a @notabe2ofb-re utalással kell teljesíteni. Az utalás beérkezését követőn adjuk fel a csomagot a kiválasztott szállítási módon.

Szállítási díj: Rendelés értékétől függ
Barion
PayPal
Foxpost csomagautomata

Foxpost csomagautomata-Bankkártyás fizetés


Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A rendelését egy választott csomagautomatából veheti át. A szállítási költség 1150 Ft. Ha utánvéttel szeretne fizetni, akkor válasszon utánvétes lehetőséget.

Szállítási díj: 1 150 Ft Ingyenes 15 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion
PayPal

Foxpost futár-Bankkártyás fizetés


Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A csomagot a Foxpost futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. A szállítási költség 2490 Ft.

Szállítási díj: 2 490 Ft
Barion
PayPal
Csomagküldő csomagpont

Packeta átadópontra-Bankkártyás fizetés


Megrendelését egy kiválasztott átadóponton veheti át nyitvatartási időben. Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. A szállítás költsége 1490 Ft. Utánvétes fizetésre nincs lehetőség. A bankkártyás fizetés elmaradása esetén a rendelést nem teljesítjük. Ha utánvéttel szeretne fizetni, úgy válasszon másik szállítási módot.

Szállítási díj: 1 490 Ft
Barion
PayPal

Packeta házhozszállítás-Bankkártyás fizetés


A csomagot a Packeta futárszolgálat kézbesíti a csomag feladását követő második munkanapon. A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küldünk a futár érkezési időpontjáról. Fizetni most lehet bankkártyával a webáruházból indítva titkosított Barion banki felületen. Díja 2950 Ft. Utánvétes fizetésre nincs lehetőség. A bankkártyás fizetés elmaradása esetén a rendelést nem teljesítjük.

Szállítási díj: 2 950 Ft
Barion

Postafutár-bankkártya


Házhoz kézbesítés. Ennél a szállítási módnál csak tíz rendelés megléte esetén adjuk fel a csomagokat. Szállítás 8-10 munkanap. Fizetés bankkártyával a rendelés leadásakor. Postacsomagot utánvéttel nem küldünk.

Szállítási díj: 1 990 Ft + 290 Ft MPL 'S' DOBOZ

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Mások az alábbi termékeket vásárolták mellé...

Hasonló termékek